Udruga vozača i automehaničara Podsused - Velika Gorica
Gallery


Keywords

Top posting users this week

Poll
Affiliates
free forum


Preporuka vozačima autobusa Željko Podbojec

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Preporuka vozačima autobusa Željko Podbojec

Postaj by Beli on 19/2/2012, 13:09


Z A P I S N I K
sa sastanka USVPRH AP PODSUSED

Sastanak je održan u prostorijama AP Podsused dana 15. veljače 2012.g. sa početkom u 12 sati.

Posebno izdvajam
zanimljivo izlaganje i odgovore vozačima autobusa rukovoditelja Željka Podbojeca

U svom izlaganju je pokušao odgovoriti na postavljena pitanja i probleme, te je naglasio, da su kontrolori odradili svoj dio posla kad se radi o izvidu terena pod snijegom za brdske linije, a posebno je naveo da će poslati kontrolore da snime stanje oko problema stabala nagnutih na kolnik i da utvrde stanje sa utonulim slivnicima, zatim je naglasio svoj trud i doprinos u rješavanju problema prometovanja u snježnim uvjetima, te je osobno zvao u Centar za promet već u 06,20 sati zatim osobno g. Peru Rubinića u s vezi problema ne čišćenja snijega na terminalu Črnomerec, ali je ustvrdio propust koordinatora terminala što nije zvao a imao je razlog i problem, a očito je, da su zakazali ljudi iz ekipe za čišćenje snijega.
Glede problema Črnomerca g. Podbojec je naveo drugačiji raspored i organizaciju terminala u čemu i osobno aktivno sudjeluje i planira preuređenje tzv. bubrega u produženju perona broj 6 zatim preslagivanje perona, preusmjeravanje linije 146 na terminal.
Nadalje je informirao skup, kako će uskoro biti uređen prostor restorana u pogonu, kako bi se isti mogao koristiti od strane vozača i drugog radnog osoblja.
U s vezi problema koji je prisutan na liniji 128 za Lukšić, gdje se u istom autobusu nalaze učenici srednje škole i drugi putnici gdje svakodnevno nastaju problemi, a u sadašnjem stanju to nije moguće razdvojiti, g. Podbojec je rekao, da zna za problem, i da se radi na rješavanju tog problema.
Osvrćući se na rad vozača g. Podbojec je rekao, da još uvijek ima vozača koji na peronu ostavljaju autobuse sa motorima u radu, što omogućuje neovlaštenoj osobi da pokuša upravljati istim i da dođe do ozbiljnog problema, te i ovim putem apelira na vozače da to ne rade i da se prema radnim obvezama odnose krajnje ozbiljno, profesionalno i odgovorno.
U odgovornom i sigurnosnom dijelu g. Podbojec se ponovo zadržao na problemu prebrze vožnje autobusom i mogućnosti koja vodi u problem, te je skrenuo pažnju i zadužio nazočne da prenesu drugim vozačima da ne prekoračuju dopuštenu brzinu u prometu, jer je to prije svega za njih bitno, a potom i glede odgovornosti i čuvanja imovine i putnika, pri čemu je naglasio, da ne treba žuriti i boriti se za postizanje voznih vremena, jer to nije i ne može biti razlog za brzu vožnju.


Glede brzine kretanja g. Podbojec je naveo, da se na pet autobusa provodi mjerenje potrošnje goriva, mjerenje režima rada motora i da će se dobiveni podaci koristiti u svrhu ocjene kvalitete rada, i osobno smatra da će se vozači pozivati na odgovornost, koji će svojim načinom upravljanja stvarati štetu poslodavcu u prekomjernoj potrošnji goriva, oštećenju motora i ovjesa, pa će poslodavac odlučivati, treba li mu vozač koji mu stvara prekomjerne troškove ili štetu.
Kad se radi o šteti, naglasio je da u istu pripada vađenje relea stanične kočnice na autobusima, zatim uklanjanje ili oštećenje zujala na solo autobusima, pa je naveo kako relei i zujala imaju dvostruku ulogu i kao takovi se ne smiju uklanjati niti izvaditi iz funkcije, stoga je u cilju suzbijnja te pojave pozivao vozače na razgovor i edukaciju, što neki nisu prihvatili, i, kako je rekao, iste će slati u pravnu službu na dalji postupak jer razgovor nije polučio rezultat, ali je naglasio, da vozač „D“ kategorije mora biti svjestan svojih postupaka i odgovornosti i dužan je brzinu kretanja prilagoditi uvjetima u prometu, broju putnika i brzinu kretanja prilagoditi u okviru zakonskih odredbi.
U svojem obraćanju je predložio vozačima da ne ulaze u rizike i da se istima ne izlažu, a zatim je naglasio, da vozači ne koriste mobitele u vrijeme upravljanja i da za to vrijeme za upravljanje koriste samo jednu ruku što i zakonski nije dopušteno.

Autori članka:
Vozači autobusa pogon Podsused
Štaba Stjepan i Tomislav Batina
U Zagrebu, 16.02.2012.g. Predsjednik I.O. AP Podsused: ___________________________
(Štaba Stjepan v.r. )

_________________
SRETNO
avatar
Beli
Moderator
Moderator

Broj postova : 202
Join date : 25.01.2011
Lokacija : Podsused

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.