Udruga vozača i automehaničara Podsused - Velika Gorica
Gallery


Keywords

Top posting users this week

Poll
Affiliates
free forum


Nešto novo o Ozljedama na radu

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Nešto novo o Ozljedama na radu

Postaj by Beli on 14/7/2011, 22:51

Vidljivo je da je u 2010. godini znatno porastao broj ozljeda na radu i izgubljenih radnih sati u odnosu na prethodnu godinu i ukupno promatrani period. Uzroci ozljeda se u najvećoj mjeri ponavljaju, a njihov se broj čak povećava. Ovakvim stanjem ne možemo biti zadovoljni, bez obzira što poslodavac na određeni dio nastanka istih nije u mogućnosti utjecati, ali u određenom dijelu u procesa rada može poduzeti niz preventivnih mjera s kojim bi se ozljede na radu izbjegle ili smanjile na prihvatljivu razinu te se stoga predlaže poslodavcu da poduzme slijedeće:


1. Kontinuirano u prometnim pogonima provoditi radne sastanke (tribine) s vozačima vezano za sigurnost odvijanja cestovnog prometa, u sklopu čega bi se ukazivalo na najčešće uzroke nastanka ozljeda i oboljenja u prometu te mjere prevencije. U rad moraju biti uključene sve stručne službe podružnice (prometni stručnjak, psiholog, medicina rada, zaštita na radu i dr.) te po potrebi vanjski suradnici koji su na određen način vezani za sigurnost prometa.
2. Putem stručnih službi preko oglasne ploče, biltena i internet stranice ZET-a (sekcija interno), obavještavati vozače tramvaja i autobusa o eksternim i internim propisima vezano za sigurnost prometa, stanja koja utječu na sigurnost prometa te mjerama koje je potrebno provoditi da se izbjegne nastanak ozljeda na radu i oboljenja na radnom mjestu vozača.
3. Obavještavati vozače tramvaja i autobusa putem radio veze o privremenim regulacijama u prometu i područjima gdje Podružnica ZET izvodi radove na pruzi, pružnim postrojenjima i kontaktnoj mreži. Također povremeno upozoravati vozače na stanje na gradskim prometnicama obzirom na vremenske uvjete.
4. Na radnim sastancima savjetovati vozačima tramvaja i autobusa da se na krajnjim stajalištima, poslije dužeg sjedenja, razgibaju (hodanje kroz obilazak vozila, izvođenje određenih jednostavnijih vježbi istezanja) kako bi zadržali potrebnu motoriku tijela i smanjili psihofizičku napetost. Vrste vježbi treba odrediti ugovorni liječnik specijalist medicine rada te na prikladan način upoznati vozače (oglasna ploča, internet stranica ZET-a, tribine vozača).
5. Kontinuirano u Uredu karata provoditi radne sastanke (tribine) s kontrolorima karata u sklopu kojih bi se davali stručni savjeti od strane psihologa vezano za postupanja s putnicima u svrhu izbjegavanja konflikata, a naročito fizičkih napada.
6. Razmotriti mogućnost da se prilikom izrade nove organizacije Podružnice ZET u sklopu Ljudskih resursa i zaštite osnuje novi odjel koja će se baviti korporativnim zdravljem radnika.
7. Razmotriti mogućnost da se u Kolektivnom ugovoru predvidi određen broj (npr. do 7 dana) slobodnih plaćenih dana za vozače, koji su doživjeli težu prometnu nesreću na radu – nalet na pješaka, umjesto podnošenja prijave o ozljedi na radu.
8. Uvjetovati i ubuduće da svi novi tramvaji i autobusi imaju fizički odvojen vozački prostor od putničkog te da vozila posjeduju video nadzor sa zapisom.
9. Obvezno zahtijevati od vozača da zatvaraju i zaključavaju vrata na vozačkim kabinama
10. U pogonima i službama, gdje se ozljede na radu najčešće događaju, treba najmanje jednom godišnje upoznati radnike s propustima zbog kojih su ozljede nastale te mjerama koje treba poduzeti da se iste ubuduće izbjegnu. Ove sastanke trebaju inicirati rukovoditelji pogona uz sudjelovanje stručnih službi, neposrednih rukovoditelja te povjerenika zaštite na radu.
11. U pogonima gdje se dogodi teža ozljede na radu, a uzrok je vezan za propuste u primjeni mjera zaštite na radu, odmah po nastanku ozljede rukovoditelj pogona mora u suradnji sa stručnim službama održati radni sastanak sa svim sudionicima koji su na određeni način vezani za nastanak iste, kako bi se ukazalo na propuste te mjere koje treba poduzeti da se takve i slične ozljede ubuduće izbjegnu.
12. Poboljšati kontrolu provedbe mjera zaštite na radu na svim razinama u pogonima i službama te poduzimati stegovne postupke protiv radnika koji grubo krše pravila zaštite na radu.
13. Rukovoditelji organizacijskih jedinica putem svojih priprema rada ili tehničkih ureda moraju osigurati da u sklopu propisivanja tehnološkog procesa bude maksimalno zastupljena primjena mjera zaštite na radu. Kod dodjele radnih zadataka radnicima, neposredni rukovoditelji moraju osigurati primjenu propisanih mjera zaštite na radu te obavljati kontrolu primjene istih.
14. Održavati maksimalno ispravne i čiste radne površine.
15. Provoditi češće nenajavljene akcije alkotestiranja radnika te kod ozljeda na radu koje ne zahtijevaju hitnu medicinsku intervenciju obvezno provesti postupak provjere alkoholiziranosti radnika.
16. Projekti kod izgradnje novih objekata, rekonstrukcije istih, uvođenja novih tehnologija te izrade novih sredstava rada obvezno (sukladno zakonskim odredbama) moraju sadržavati elaborat o primjeni mjera zaštite na radu, koji se mora provesti u praksi.
17. Poduzimati mjere za unapređenje tehnoloških postupaka kroz usvajanje sigurnih tehnologija te osigurati redovitu nabavu novih strojeva, uređaja, naprava, ručnih alata te osobnih zaštitnih sredstava i opreme. Kod nabave novih vozila, strojeva, uređaja i opreme obvezati ugovorom dobavljača da obavi stručnu edukaciju za rukovanje s istima uz primjenu mjera zaštite na radu.
18. Poboljšati pravovremenost prijavljivanja ozljeda na radu, naročito težih, od strane pogona, uz kvalitetniju provjeru podataka od strane rukovoditelja pogona prije podnošenja prijave (obrasca OR) službi zaštite na radu. U slučaju prijavljivanja neposredno nastale ozljede na radu od strane radnika, isti se mora odmah javiti liječniku, u suprotnom ne priznati ozljedu.
19. Sukladno zakonskim propisima, prema planu osposobljavanja, obaviti cjelovitu edukaciju ovlaštenika za zaštitu na radu na svim razinama rukovođenja (do sada su osposobljeni samo pojedini rukovoditelji).
20. Realizirati mjere zaštite na radu sukladno Procjeni opasnosti radnih mjesta, kako bi se smanjili pojedini rizici za nastanak ozljeda na radu.
21. Radnika koji doživi akutni stres, kao reakciju na težu prometnu nesreću ( sudar vozila, nalet na pješaka) ili fizički napad, rukovoditelj organizacijske jedinice obvezno mora uputiti u Poslove ljudskih resursa i zaštite kako bi mu se pružila stručna psihološka pomoć unutar podružnice.

Primjenom navedenih mjera možemo očekivati da će se smanjiti utjecaj najučestalijih uzroka na nastanak ozljeda radnika, što bi trebalo rezultirati manjim brojem ozljeda i izgubljenih radnih sati u narednom periodu te smanjenjem bolesti vezanih uz rad.


_________________
SRETNO
avatar
Beli
Moderator
Moderator

Broj postova : 202
Join date : 25.01.2011
Lokacija : Podsused

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.