Udruga vozača i automehaničara Podsused - Velika Gorica
Gallery


Keywords

Top posting users this week

Poll
Affiliates
free forum


Zahtjev za nabavku izvorske mineralne vode za vozače

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Zahtjev za nabavku izvorske mineralne vode za vozače

Postaj by Beli on 13/7/2012, 19:28


Dopis upućen izvršnom direktoru za prometNenad Miljković, Sl. br. 878
Koordinator povjerenika za
Zaštitu na radu,

Tomislav Batina Sl. br. 3151
Povjerenik zaštite na radu APP

Zoran Vidović Sl. br. 2139
Povjerenik zaštite na radu TPD

Znak:03/M-B-V/ZNR-12
Zagreb, 11. srpnja 2012. godine

Zagrebački holding d.o.o.
Podružnica ZET

Izvršni direktor za promet;
g. Ivan Miličević, dipl. ing.
Predmet: Zahtjev za nabavom iz


Predmet: Zahtjev za nabavom izvorske (negazirane mineralne) vode za vozače autobusa i tramvaja

Poštovani direktore!

Proteklih tjedana , svi smo svjedoci vrlo velikih vrućina, koje su zahvatile cijelo naše podneblje i donijele mnoge teškoće u svakodnevnom životu, kao i mnoge teškoće u obavljanju različitih radnih zadataka.
Vremenski prognostičari najavljuju cijeli 7, 8 i 9 mjesec izrazito visoke temperature, što će sukladno ostvarenju tih prognoza dovesti do elementarne nepogode i mnogih neželjenih posljedica.

Poznato je kako i koliko ekstremne vrućine djeluju otežavajuće na organizam vozača u svakodnevnom sigurnom obavljanjnu posla, pa Vam stoga i pišemo ovaj dopis sa zamolbom da se preko ljeta na okretištima i terminalima gdje nema pitke (sanitarne) vode dostave plastične PET boce s izvorskom, tj. mineralnom negaziranom vodom.

Naime i Pravilnik o ZNR ZET-a, navodi u Posebnim pravilima, članci 44. i 45., da je poslodavac dužan zbog opasnosti od dehidracije svim radnicima koji rade pri visokim temperaturama (u ovom slučaju radi se o vozačima koji upravljaju vozilima bez klimatizacijskog uređaja) osigurati negaziranu mineralnu vodu bez naknade, a provedbu te odluke osigurava rukovoditelj Komercijalne službe.


Otežani problemi s koncentracijom i pažnjom počinju se javljati već pri unutarnoj temperaturi vozila kada ona dosegne 28°C.
Tijekom najvećih vrućina temperature u vozilima dosežu i preko 45°C, što je na krajnjoj granici fizičke i psihičke izdržljivosti, te su izravna prijetnja sigurnom obavljanju posla!
Svjesni smo materijalne i ekonomske situacije u našoj tvrtki glede kupovine izvorske vode, te stoga predlažemo sljedeće rješenje;

Stranice, odnosno prostor autobusa i tramvaja koji su namijenjeni za vanjsko (ili unutarnje) oglašavanje, ponuditi proizvođačima izvorske i mineralne vode, u zamjenu za posudbu rashladnih vitrina s osvježavajućim napitcima.
Naš Odjel marketinga trebao bi žurno sastaviti poslovnu ponudu koja bi uključivala robno-uslužnu razmjenu našeg oglasnog prostora u zamjenu za dovoljne količine izvorske vode.

Ovdje se radi o poslovnoj transakciji, tj.kompenzaciji, koja se može realizirati u vrlo kratkom roku, bez posebnog poslovnog pregovaranja i u propagandnom je interesu svih tvrtki koje će u tome sudjelovati. (Jamnica, Podravka, Sv.Rok, Coca-Cola i drugi).
Najteža je situacija u autobusnom pogonu Velika Gorica, koji ima i daje u promet najveći broj neklimatiziranih vozila, te vozači tog pogona nemaju mogućnost nabave svježe pitke vode na prigradskim linijama.
Dio sličnih problema ima i autobusni pogon Podsused, koji također opslužuje prigradska naselja u Zagrebačkoj županiji.
Nešto bolja situacija je u pogonima APD, TPD i TPT, no bez obzira na sve osvježavajući napitci bi dobro došli svima.

Iz svih tih razloga Vas još jednom molimo da prepoznate važnost i opravdanost našeg dopisa i sukladno prioritetima i pravilnicima, hitno izdate nalog Komercijalnoj službi za provedbu ovog zahtjeva.
Sa željom za što žurnije realiziranje ovog zahtjeva upućujemo Vam srdačan pozdrav!

Za koordinaciju zajedničkog zahtjeva:
Koordinator povjerenika ZNR
Nenad Miljković


Obavijest o tome:

1. Odjel marketinga, gđa. Elizabeta Skoko, dipl.oec.
2. Ured za OSJ, g.Tomislav Juriću
3. SVIPR ZET-a
4. Oglasna ploča
5. Pismohrana osobno.

_________________
SRETNO
avatar
Beli
Moderator
Moderator

Broj postova : 202
Join date : 25.01.2011
Lokacija : Podsused

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.